STAY TUNED

Strijders de musical

Stichting REL Entertainment presenteert in samenwerking met Museum Bevrijdende Vleugels, Brabant Remembers en Stichting Crossroads het muziektheaterspektakel Strijders.

 

Voor volk en vaderland...

 

Strijders vertelt het verhaal van een Brabants dorp in 1939. "Het zal zo'n vaart niet lopen," klinkt het vrolijk in het dorpscafé. Maar na vijf dagen strijd op de Grebbeberg is er een nieuwe realiteit: Nederland is niet neutraal, we zijn bezet door de Duitsers. Zijn je vrienden nog wel te vertrouwen? Hou je je stil of ga je in verzet? Moet je geheimen verzwijgen voor de veiligheid van anderen? Of kies je voor jezelf?

 

Gebaseerd op waargebeurde oorlogsverhalen uit Noord-Brabant waarin mensen zoals jij en ik dagelijks geconfronteerd werden met levensveranderende keuzes.

 

Te zien van 30 april tot en met 23 mei 2020 in een militaire loods op het terrein van Museum Bevrijdende Vleugels in Best.

Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Creatives 'Strijders'

Met trots stellen wij aan u voor: het artistiek team van Strijders de musical. 

Klik op de persoon voor een uitgebreid CV.

Cast 'Strijders'

De cast van Strijders de musical. 

1/1

Melan Weber, Sara Robben, Niek de Laat, Nina van der Eerden, Lidewij van Kampen, Arno van Bergen, Tekla de Veer, Rob Alkemade, Sven Bäcker, Sylvia Ijpelaar, Sanne Sleutjes, Nik van Rozendaal, Mandy Beimans, Luc Vorselaars, Barbara van Alebeek, Roy Verhoeven, Youri Weijts-Hooijberg, Eefje Jacobs-Heiblom, Róisín McCormack, Julia Bakker, Martijn Konings, Pieter Kromhout, Mieke Steenmetz en Jurrian Marx.
*(nog) niet op de foto, de kindercast van Strijders: Pien Mulder, Sjors Plasmans, Annet van den Berg en Jasper Vis.

Productie 'Strijders'

Productieteam  |  Noortje Vorselaars-Groenendaal, Erick Sleutjes en Lotte Pernet.
PR  |  Maartje Heiblom, Sven Bäcker en Nik van Rozendaal.

Props  |  Poupette Garnaud en Pam Doggen-de Bruin.

Techniek  |  TIM-group

Kleding  |  Uniformverhuur Nederland
Visuals en vormgeving Strijders Eef Design en marksson media

In samenwerking met

Brabant Remembers vertelt de persoonlijke verhalen over WOII: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Vijfenzeventig verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020.

Bezoek www.brabantremembers.com voor alle '75 personal life changing stories' en evenementen.

 

Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.

 

© 2016 - 2020 Stichting REL - Muziektheater & Entertainment \\ op maat

  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel