STAY TUNED

seizoen 2019/2020

'Het zal zo'n vaart niet lopen...'

Stichting REL Entertainment presenteert in samenwerking met Brabant Remembers, Crossroads en museum Bevrijdende Vleugels een nieuw muziektheaterspektakel. 
 

Een Brabants dorp begin 1940. Oorlogsdreiging. “Het zal zo'n vaart niet lopen”, zo klinkt het in het café, kort voor de Duitse inval. De nieuwe musicalproductie van REL Entertainment is het op waarheid gebaseerde verhaal over 5 jaar dagelijks leven in oorlogstijd. 5 jaar waarin duidelijk wordt dat niets en niemand meer is zoals vóór 10 mei. Waarin een groep vrienden de keuzes van hun leven maken en waarin kleine namen tot helden uitgroeien. Over het dunne lijntje tussen goed en kwaad, moed en lafheid. De strijd om de vrijheid die niet alleen met bommen en granaten wordt uitgevochten...


Te zien in mei 2020 op het terrein van Museum Bevrijdende Vleugels in Best. 

De repetities zijn inmiddels in volle gang. De cast, bestaande uit 20 zeer getalenteerde mensen, zal zich binnenkort voorstellen op de website en via Social Media. 

Impressiebeelden van de eerste repetitie met de volledige cast. 

Brabant Remembers

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze bijzondere, inspirerende, persoonlijke verhalen: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Verhalen waarin een levens veranderende keuze centraal staat. Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabant breed programma ende(inter)nationale campagne Brabant Remembers. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020. Met het doel om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en voelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken.

Bezoek www.brabantremembers.com voor alle '75 personal life changing stories' en evenementen.

 

Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.

© 2019 Stichting REL - Muziektheater & Entertainment op maat

  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel